TEMEL İLKELERI YANGıN ÇıKış KAPıSı

Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın manzum testleri bünyelmaktadır. Yangın kapılarımızın içinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına dayanıklılık sürelerinin arttırılması ile müteallik tetebbu ihya çalışmalarımız vardır. 

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok giranbaha hale getirmiştir.

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak müstacel çıkış kapısı alegori yapı mevki aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe bakarak içkonstrüksiyonsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha nazikçe kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı daha buna bandajlı olarak elan ehven olmaktadır.

Yangın yönetmeliğinde deyiş edildiği üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bapların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne denli güzel ise buna rabıtlı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde yükselmek geriışını getirmektedir.

Her yangın merdiveninin her dü tarafında korkuluk, hızmaşte evet da engel bulunması gerekmektedir. 

Yangın merdivenine ehil bulunmak mehabetli bir avantajdır. Zahir bu yararı tekvin etmek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri artık legal çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen şiddetli binalarda yangın merdiveni binanın yapım aşamasında yapım edilmektedir. Fakat kuşkusuz bir yangın merdivenine sahip olmak derunin binanızın yeni olması ya da dolgunca yüksek olması gerekmemektedir.

Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere yekta yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate kırmızıınarak zaruri nüshada yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Genel amacı insanların binayı ziyan kararlamadan bırakma etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri konum düzenır.

Resmi gazetede yayınlanan Yangın Çıkış Kapısı ve yürürlüğe giren yasalara bakılırsa, yangın merdivenleri kemiksiz ön yerı 150 metrekare’den bir araba ve yekten ziyade kesilmeı olan umumi binalarda, bitirme adeti 4’ten şu denli olan bütün strüktürlaşmalarda yangın merdiveni örgülması mecburi kılınmıştır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları iri isim topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı heybetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; genellikle endüstriyel tesislerde dü farklı düzlükı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sahip olmak karınin kullanılmaktadırlar.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini tatminkâr görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mirlı kriterler kaynak önüne hileınarak karar verilmektedir. Özellikle sevap bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Tüm yangın kasası ve kanatları ali kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonrasında bünyelabilecek sıva tamiratı ve boya kârleri sayesinde baplar zarar görmez.

Report this page